Open Plan Living



Background

Headoffice3 were instructed as Principal Contractor to convert this unused office building, centrally located in Southernhay Gardens, Exeter. The design team proposed an additional roof extension to deliver an enhanced GDV for the project which was initially challenged in planning.  3D illustrations were created to demonstrate and prove the finished building would be sympathetic to its surroundings. Detailed design work was completed to support the planning application which led to a successful outcome and planning being granted.

Project Delivery

The resulting scheme was a 3 storey building plus extension providing 24 apartments under PD, 2 ground floor apartments and 2 roof extension apartments totalling 28 desirable residential units finished and decorated to a high standard.

Included in the scheme design was a concierge, office, kitchen, lounge and gym to increase desirability amongst young professionals in the area, along with a number of private balcony spaces for some residents.

Project Outcome

The site presented its own challenges with restricted access and site parking, however, the project was completed including variations in 40 weeks. Accommodations were made for incoming gas and electric services, with the final scheme hitting the agreed budget and deadline.